ceturtdiena, 2013. gada 10. janvāris

FOTO: Liepājas Metalurgs - Himik-SKA 5:2

Trešo uzvaru pēc kārtas un otro 2013. gadā pirmdienas vakarā Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) spēlē izcīnīja "Liepājas Metalurga" hokejisti, kas ar rezultātu 5:2 apspēlēja Novopolockas "Khimik"-SKA, ko pieveica arī pirms divām dienām.


Piektos vārtus sezonā guva Toms Zeltiņš, trešdaļas otrajā pusē atklājot rezultātu. Brīdi vēlāk izcēlās arī "metalurgu" rezultatīvākais vīrs šosezon Artūrs Mickevičs. Otrajā trešdaļā pārsvars piederēja viesiem, kas pēc Edgara Siksnas 5+20 soda saņemšanas, spēlēja lielajā vairākumā. To viesi izmantot nemācēja, turpretī Māris Dilevka trešdaļas vidū panāca jau 3:0.
Otrās trešdaļas beigās, izturējuši mazākumu, liepājnieki tomēr tika pārspēti. Tiesa, spēles soģis konsultējās ar video tiesnesi un nolēma, ka vārtu guvums nav jāskaita, līdz ar to rezultāts uz to brīdi palika nemainīgs (3:0).
12 minūtes pirms mača beigām gan Novopolockai beidzot izdevās tikt pie vārtu guvuma - liepājnieki iekrita aizsardzībā laukuma vidusdaļā, kas noveda pie pretinieku rezultatīva pretuzbrukuma. Mājinieku atslābināšanās nemazinājās arī pēc pirmajiem zaudētājiem vārtiem, kas savukārt noveda pie otrajiem vien dažas minūtes vēlāk, un vairs tikai 3:2. Sajutuši briesmu tuvumu, liepājnieki aktivizējās, kas noveda līdz diviem vārtu guvumiem īsā mirklī, un rezultāta starpība tika atjaunota līdz trīs vārtiem (5:2).
Pateicoties šai uzvarai, kas bija trešā pēc kārtas, Liepājas komanda sasniedza un pārsniedza 70 gūto punktu skaitu - ar 71 punktu "metalurgi" atrodas ceturtajā vietā turnīra tabulā.
Čempionātu liepājnieki turpinās ar izbraukumu uz Gomeļu šīs nedēļas nogalē, pret vietējo komandu spēlējot piektdien un svētdien.

Liepājas Metalurgs - Novopolockas Khimik-SKA 5:2 (2:0, 1:0, 2:2)
Vārti: 12:48 Zeltiņš (Feldmanis, Brancis, vair.) 1:0, 16:38 Mickevičs (Ševčenko) 2:0, 31:16 Dilevka (Ginters, Straupe)3:0, 47:55 Krejdikovs (Kovaleņa, Eberts) 3:1, 49:57 Valujs (Kovaleņa, Lonovenko) 3:2, 53:11 Bajarūns (Brancis, Zeltiņš) 4:2, 53:33 Straupe (Birziņš, Kalns) 5:2.
Soda minūtes:8:33
Vārtsargi: Auziņš - Artinskis


FOTO: Ģirts Gertsons


























Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru