trešdiena, 2012. gada 15. augusts

FOTO: U18 Latvija - Slovēnija 61:60


Latvijas juniori Liepājā ielaužas Eiropas astoņniekā

Latvijas U18 vīriešu basketbola valstsvienība trešdien, 15. augustā, Eiropas čempionāta spēlē Liepājā uzvarēja Slovēnijas izlasi ar rezultātu 61:60, nodrošināja vismaz trešo vietu F grupā un vietu astoņu spēcīgāko Eiropas komandu vidū.


Citā F grupas spēlē Bulgārija apspēlēja bez līderiem spēlējušo Horvātiju ar 84:65. Ja Krievija zaudēs Turcijai, Latvija piektdien ceturtdaļfinālā spēlēs pret Spāniju.

Sākumsastāvi
Slovēnija: Rebeč, Nikolič, Hrovat, Kopač, Bolcina
Latvija: Endzels, Geks, Žvīgurs, Mateikovičs, Gromovs
Pēc vienas spēles pauzes ierindā atgriezās Latvijas uzbrucējs Ivars Žvīgurs, bet Dāvis Geks un Česlavs Mateikovičs starta piecniekā gāja laukumā trešo spēli pēc kārtas. Slovēņi izmantoja četru mazo spēlētāju modeli un sākumā tas viņiem deva augļus. Slovēņu spēka uzbrucējs Bolčina iemeta vairākus pustālos metienus, pēc piecām nospēlētām minūtēm nodrošinot 2:6 pretinieku labā, turklāt Gunta Endzela puiši no spēles bija trāpījuši tikai vienu reizi. Pāreja, izmantojot četrus mazos spēlētājus (Leimanis, Geks, Krastiņš, Ginters), izrādījās veiksmīga un Latvijas juniori panāca pirmo pavērsienu spēlē. Ofensīvu ievadīja Gromovs un Leimanis, bet divi sparīgi Krastiņa garāmgājieni deva piecu punktu pārsvaru 11:6. Pirmo ceturtdaļu ar tālmetienu noslēdza Leimanis, panākot 14:9 vadību.
Otrajā ceturtdaļā Latvija turpināja kontrolēt cīņu zem groziem. Izrāvienu turpināja Mateikoviča tālmetiens un Krastiņa pustālais, panākot plus astoņi 19:11. Slovēņi izmantoja Latvijas kļūdas un pārkāpumus, atbildot ar septiņiem punktiem pēc kārtas, taču vadību neatguva. Pārvarējuši grūto brīdi , Armands Ginters, Dāvis Geks un Ivars Žvīgurs sarīkoja uguņošanu pie pretinieku groza, līdz puslaika pārtraukumam nodrošinot Latvijas izrāvienu 19:7. Pēdējās sekundēs teicams reids līdz sāncenšu grozam izdevās Dāvim Gekam, panākot 38:25 Latvijas labā.
Turpinājumā slovēņu spēlētāji Bolčina, Hrovats parādīja, ka māk cīnīties arī groza tuvumā, bet mazais Rebečs bija trāpīgs no distances. Tā kā Latvijas juniori vidēji divreiz vairāk kļūdījās – pēc 30 minūtēm kļūdu attiecība 18-9 par sliktu sarkanbaltsarkanajiem – šāda kombinācija nostiprināja sāncenšu pozīcijas vēl vairāk. Pakāpeniski starpība saruka un trešās ceturdaļas beigās Latvijas pārsvars bija tikai četri punkti 49:45.
Ivars Žvīgurs atklāja ceturtās ceturtdaļas rēķinu, taču slovēņi atbildēja ar pieciem punktiem pēc kārtas, samazinot atrāvienu līdz minimumam 51:50. Latvija noturēja vadību, pateicoties aukstasinīgi spēlējošajam Dāvim Gekam, kurš atjaunoja plus seši 58:52. Slovēņi vēlreiz atspēlēja četrus punktus un situācija laukumā joprojām bija karsta. Paliekot 32,8 sekundēm, Žvīgurs saņēma piekto piezīmi, bet Rebečs bija nekļūdīgs, realizējot abus soda metienus un samazinot starpību līdz minimumam 61:60. Latvijas uzbrukums ilga 20 sekundes un noslēdzās bez precīza metiena, pie vārda atstājot slovēņus. Savu grozu izdevās nosargāt un Liepājā atkal bija iemesls svinībām!
U18 European Championship for Men, F grupa, 15. augusts, Liepāja
Slovēnija – Latvija 60:61 (9:14, 16:24, 20:11, 15:12)

Latvija: Dāvis Geks 20, Roberts Krastiņš 8, Ivars Žvīgurs 8 (5pp), Armands Ginters 7, Toms Leimanis 5, Iļja Gromovs 4 (6ab), Česlavs Mateikovičs 3 (8ab), Elvis Endzels 2, Edgars Štelmahers 2, Dmitrijs Brizgalovs 2, Rihards Adiņš; Rolands Šmits.
FOTO: Ģirts Gertsons



















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru