pirmdiena, 2012. gada 13. augusts

FOTO: "Fontaine Festival" 2012 - COOL IN HELL


"Fontaine Festival" rīkotāji saņem uzslavas par sastādīto programmu


"Jā, bez šaubām," svētdien vēlā pēcpusdienā pārliecinoši sacīja viens no "Fontaine Festival" organizatoriem Jānis Enkūzens par to, vai arī nākamgad promenādē trīs dienas valdīs rokmūzika. Liepāja noteikti piedzīvos arī astoto "Fontaine Festival". Ar šogad paveikto organizatori ir apmierināti.
Vēl precīzi J. Enkūzens apmeklētāju skaitu pateikt nevarēja, bet, ņemot vērā citu gadu pieredzi un vizuāli raugoties, varētu būt bijis ap diviem tūkstošiem. "Šogad mums izdevās laba festivāla programma," viņš apmierināti sacīja, par to saņemti daudz komplimentu gan no apmeklētājiem, gan mūziķiem. Kopumā viss noticis, kā plānots, bet bijušas arī nelielas izmaiņas, piemēram, viena mūziķa veselības dēļ uz skatuves nekāpa pašmāju apvienība "Nasty Smile". Tā kā tas bija zināms jau iepriekš, spēlēt viņu vietā uzaicināta grupa "Alis-P" no Rīgas.
J.Enkūzens uzskata, ka festivāla pirmajā dienā vislielāko publikas atsaucību guva mūsu pašu smagā metāla grupa "Skyforger". Savukārt otro dienu raksturoja radikāli pretēji mūzikas stili uz "Gypsy Camp" skatuves. "Iesākās ar folkgrupu "Otava Ё", sekoja džezs apvienības "Bentzon Brotherhood" izpildījumā, tad Luī Fonteins un Lords Bišops. Bija ļoti interesanti," notikušo vērtē "Fontaine Ent." pārstāvis, novērojot, ka publikai tas paticis. "Trešā diena mierīga, kā jau pie svētdienas." Lai netraucētu apkārtējo mieru, uz brīvdabas skatuves "Gypsy Camp" mākslinieki uzstāsies līdz pulksten 23, noslēgums paredzēts klubā "Fontaine Palace".
"Paldies visiem, kas ieradās, un tiekamies nākamgad," noslēgumā sacīja J.Enkuzēns, aicinot šodien ikvienu vēl ko izbaudīt no festivāla gaisotnes. Šodien ieeja ir bezmaksas. Plānots, ka nākamnedēļ festivāla komanda sanāks kopā, lai izvērtētu aizvadītās trīs dienas un, pārrunātu, kā novērst, iespējams, to, kas neizdevās. Jo "ir svarīgi strādāt augstā līmenī".
To, ka festivālam trīs dienas nav par daudz, portālam apgalvoja brāļi Jānis un Austris no Ziemupes. Lai arītusēt svētdien viņi nebija paredzējuši, tā vienkārši notika. "Te aizsēdējāmies, un nokavējām autobusu uz mājām," mierīgi saka Jānis, īpaši par to nebēdājoties. Ar darbadevēju varot sarunāt brīvdienu, ja nepieciešams. Puiši priecājas, ka festivālā dzirdējuši "Skyforger", "Sanctimony" un "Otava Ё". Brāļi ir abu pirmo minēto grupu lieli fani, uz pēdējo gājuši, jo bija dzirdētas labas atsauksmes. "Bija zvērā," piedzīvoto raksturo Jānis. Abiem puišiem festivālā patikusi brīvā atmosfēra un tas, ka var sastapt paziņas no citiem līdzīga veida mūzikas pasākumiem. "Ikdienā viņi pazūd masā, bet šeit ir koncentrētā daudzumā. Raisās sarunas, jaunas iepazīšanās un draudzības," priecājas puisis. "Tas, ka festivāls notiek pilsētas centrā ir reizē gan mīnuss, gan pluss. Tāpēc jau tas ir tik īpašs," uzskata jaunietis.
www.liepajniekiem.lv
FOTO: Ģirts Gertsons























































Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru