sestdiena, 2012. gada 14. jūlijs

VI starptautiskais Ielu teātru festivāls "Zeme.Debess.Jūra.2012", 13.-14. jūlijs Liepājā


Festivālā piedalījās dalībnieki no septiņām dažādām Eiropas valstīm: Spānijas, Vācijas, Itālijas, Somijas, Polijas, Lietuvas un Latvijas. 

Piektdienas vakarā, 13.jūlijā no plkst. 20:00 pašā Liepājas sirdī - Rožu laukumā un sestdien,14. jūlijā no plkst.12:00 Kūrmājas prospekta galā pie pieminekļa bija sastopami festivāla dalībnieki: Spānijas mākslinieks Marco Carolei, kas lēnām pārņēma kontroli pār vietu un auditoriju, kur ikviens iejutās svarīgā aktiera lomā. Par jokiem un smiekliem bija atbildīgs erģiskais Flash Gonzalezs no Itālijas. Lietuvas kostīmu teātris „Pilies” un grupa „Bon ami ”ar teatralizētu koncertu radīja romantisku noskaņu franču stilā, savukārt Somiju pārstāvēs Leļļu teātris „Poiju Buoy”, kas ir saņēmis atzinīgus kritiķu vārdus visā pasaulē. No Vācijas ieradās iespaidīgais marionešu teātris „Dundu”, kas ar savu 5 metrus augsto izgaismoto lelli skatītājos raisīja izbrīnu un prieku.
 
Ik gadu festivāla pirmā diena noslēdzas pēc pusnakts . Šogad festivāla apmeklētāji varēja relaksēties unikālā muzikālo instrumentu kombināciju skaņās – senākie civilizācijas mūzikas ritmi tika apvienoti ar mūsdienām, šo baudījumu kopā ar gaismu spēli radīja „Mūzikas Sfēras” no Polijas.   Savukārt, festivāla organizatori - Liepājas Leļļu teātris aicināja skatītājus aizdomāties vai cilvēks Pasaulē  ikdienas rūpēs un steigā nav nodarījis Dabai pāri un aizmirsis par savstarpēju cilvēkmīlestību un harmoniju.

FOTO: Ģirts Gertsons
www.liepajniekiem.lv





























Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru