piektdiena, 2012. gada 26. oktobris

FOTO: “DINAMO” hokejisti un “AVTOMOBILIST” treneris skolo "Liepājas metalurgs" hokejistus


Ceturtdien Ledus hallē „Liepājas metalurgs” notika meistarklases mazajiem SK „Liepājas metalurgs” hokejistiem kopā ar „Dinamo” Rīga meistariem – Māri Jučeru, Aleksandru Ņiživiju, Mārtiņu Karsumu un Robiju Šrempu pirms piektdien gaidāmās KHL spēles Liepājā starp „Dinamo” Rīga un „Automobilist” Jekaterinburga.

Treniņa sākumā jaunie hokejisti strādāja pie savām iemaņām, bet pēc tam jau hokeja zinību apgūšana turpinājās kopā ar „Dinamo” spēlētājiem. Savu meistarību ar ripu profesionāli demonstrēja Robijs Šremps – tādi gājieni mūsu puikām vēl nesanāk, bet vārtos bija iespēja pārspēt Māri Jučeru, kurš bija priecīgs atgriezties savā laukumā.
Profesionālie spēlētāji godīgi atzina, ka šī ir iespēja atcerēties tos laikus, kad paši bija iesācēji. Aleksandrs Ņiživijs atcerējās savu treniņu kā jaunajam spēlētājam kopā ar Helmūtu Balderi. Tās ir atmiņas visam mūžam. Šādu pasākumu lietderību atzina arī SK „Liepājas metalurgs” bērnu un jaunatnes centra treneris Uldis Ķierpe, cerot, ka nākamajā treniņā metalurgu mazajiem hokejistiem acis degs tāpat kā šodien.
Pēc mazajiem uz ledus kāpa trenera Aleksandra Cicurska audzēkņi, kuri spēlē Latvijas virslīgas hokeja čempionātā un Jekaterinburgas “Avtomobilist” aizsardzības treneris Igors Ulanovs. Igors Ulanovs kā hokejists bija stingrs un nepiekāpīgs un uzbrucējiem neparocīgs aizsargs. Tagadējais “Avtomobilist” treneris savas hokejista karjeras laikā aizvadījis 14 sezonas NHL, kurās aizvadījis 739 spēles, guvis 27 vārtus un izdarījis 135 pispēles. Nopietna personība uz ledus un arī cita atmosfēra. Atšķirībā no mazajiem, kuriem “Dinamo” hokejisti visu pasniedza ar jautrību un rotaļām, tad Ulanovs mūsu hokeja centra vecākajiem jauniešiem deva iespēja sajust lielā hokeja garšu dodot viņiem izpildīt vingrinājumus no pieaugušo hokeja. Visi centās, kādam sanāca labāk kādam kļuva skaidrs pie kurām iemaņām vēl jāstrādā, taču visi cītīgi uzklausīja Jekaterinburgas trenera padomus un centīgi izpildīja uzdevumus.


FOTO: Ģirts Gertsons























































Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru